Få et “klæd-på-møde’ og få overblikket tilbage


Bliv klædt på og få et godt overblik over din sag til en fast lav pris. Mødet tager cirka 1.5 timer og kan enten afvikles over telefon eller ved fysisk møde på mit kontor i København.

  • Forældremyndighed, bopæl & samvær
  • Bodeling & formueopgørelse
  • Pension
  • Fast pris på 2.900 kroner

Kan du ikke vente? Så ring til mig på 26 12 28 16.

1. Hvordan bliver man skilt?

Anmodning om separation eller skilsmisse skal indgives til Familieretshuset igennem borger.dk (link). Er I enige om at blive skilt, kræves der ikke en forudgående separation. Er I uenige om skilsmisse, kræves som udgangspunkt en tænkepause, med mindre nogle specifikke forhold gør sig gældende såsom utroskab eller vold i ægteskabet.

2. Hvad med vores fælles bolig?

Den fælles bolig vil pludselig ikke længere fungere som det fælles hjem. Er der tale om en lejebolig, skal der ved anmodning om separation eller skilsmisse tages stilling til hvem der skal fortsætte det fælles lejemål. Ved ejerbolig skal der tages stilling til, hvorvidt den ene skal blive boende eller boligen skal sælges. Det er her vigtigt, at I tager kontakt til banken, så I ved hvilke muligheder I har.

3. Adskil økonomien

Har I ikke indgået aftaler I jeres ægteskab om formueforholdene, vil der som udgangspunkt være formuefællesskab I jeres ægteskab. Et formuefællesskab ophører ved udgangen af det døgn, Familieretshuset modtager jeres anmodning om separation eller skilsmisse. Det er derfor en god idé at holde økonomien adskilt efter dette tidspunkt, herunder at få egen konti og netbank.

4. Hvad med børnene?

Har I fælles børn vil der som udgangspunkt fortsat være fælles forældremyndighed efter en skilsmisse. Der skal tages stilling til hvor barnet/børnene skal have bopæl og omfanget af samvær med den anden forældre. Det er en god idé ikke at flytte fra det fælles hjem, før I har indgået en skriftlig aftale om, hvem der skal være bopælsforældre for barnet/børnene. Det er vigtigt at tænke på fremtiden og ikke indgå forhastede beslutninger. Sørg for ikke at indgå aftaler om omfanget af samvær, før grundlaget for aftalen er på plads. Midlertidige aftaler om bopæl og samvær, som indgås indtil der er truffet endelig dom ved domstolen eller afgørelse i Familieretshuset, kan have stor betydning for resultatet af dommen/afgørelsen.

5. Din arv

Efter ægteskabet er ophørt, arver du og din ægtefælle ikke længere hinanden i tilfælde af død. Har I under ægteskabet udarbejdet et testamente, bør I overveje hvorvidt I hver især skal udarbejde et nyt.

6. Bodeling

Ved en skilsmisse skal jeres “fællesbo” deles. Hvis I selv kan blive enige om hvorledes I skal dele, anbefales det, at I laver en skriftlig aftale – en bodelingsoverenskomst – som I  begge underskriver. Det er vigtigt at få den fornødne juridiske rådgivning om aftalen inden den underskrives. Kan I ikke blive enige, kan bodelingen indgives til skifteretten.

7. Søg juridisk rådgivning

I forbindelse med en skilsmisse vil der være flere praktiske elementer, der skal afklares og bringes i orden, herunder vilkår for skilsmissen, bodelingen, forældremyndighed mm. På samme tid vil en skilsmisse ofte medføre andre udfordringer på det følelsesmæssige og personlige plan. Det er derfor vigtigt at kende de pligter og rettigheder skilsmissen bevirker og dertil få den hjælp der er behov for. På baggrund heraf anbefales det, at du rådføre dig med en advokat allerede i den første del af processen.

Kontakt mig for en uforpligtende og gratis konsultation

Jeg tager i mod 15 minutters gratis konsultation over telefonen, men du er også velkommen til at henvende dig på mail. Send en henvendelse og så vender jeg tilbage på email eller telefon, hurtigst muligt.

Ring idag på: 26 12 28 16

Sådan hjælper vi dig

  • Gratis konsultation

    Mit første råd er at benytte dig af 15 minutters gratis konsultation. Efter konsultationen vil du have et bedre overblik over din sag.

  • Samarbejde

    Har du brug for min bistand til din sag, oprettes en sag hos mig. En sag starter oftest med et møde på mit kontor, hvor jeg vil rådgive dig samt give dig et overblik over sagens videre forløb.

  • Afklaring af din sag

    Målet for min praksis er som udgangspunkt at finde løsninger og indgå forlig mellem parterne, men jeg er også en erfaren sagfører, der kan varetage dine interesser ved en domstol. Sagens afklaring kan derfor både mønte sig ud i et forlig, en afgørelse eller en domsafsigelse.

  • Hvis nye problemer opstår

    Opstår der en situation, hvor du igen har brug for min bistand, kan du altid kontakte mig, hvorved jeg vil genoptage din sag.

Kontakt mig ved at udfylde nedestående formular